Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt.
Verbeter jouw digitale vaardigheden
Steeds meer zorg kan (gedeeltelijk) digitaal plaatsvinden. We spreken over hybride zorg als je gebruikmaakt van een combinatie van digitale zorg en zorg op locatie. Je hebt digitale vaardigheden nodig om gebruik te maken van hybride zorg. Want als je niet weet hoe je een app kunt downloaden of hoe je kunt inloggen, kun je 'm ook niet gebruiken. Deze digitale vaardigheden zijn van belang voor iedereen die te maken heeft met zorg: patiënten, cliënten, mantelzorgers én zorgmedewerkers.
Verbeter jouw digitale vaardigheden
Gelukkig bestaan er veel initiatieven om mensen te helpen met het verbeteren van digitale vaardigheden. Ook als je geen toegang hebt tot een smartphone of computer, zijn er oplossingen om mee te doen met digitale zorg. Hieronder vind je tips waar je gelijk mee verder kunt.
Wat kun je doen?
- De openbare bibliotheek biedt ondersteuning bij het verbeteren van digitale vaardigheden. Zo organiseren bibliotheken vaak workshops en inloopspreekuren. In de agenda van de bibliotheek van jouw gemeente, kun je zien wat zij organiseren. Dit staat vaak ook in huis-aan-huisbladen. Of neem telefonisch contact op met de bibliotheek.
- Ook hebben veel bibliotheken een Informatiepunt Digitale Overheid, waarbij iedereen terechtkan voor vragen over overheidszaken maar ook over zorg. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek. Daarnaast beschikken bijna alle bibliotheken over vrij te gebruiken computers met internet. Deze zijn ook voor niet-leden.
- De website Digivitaler heeft gratis video's met uitleg en voorbeelden over digitale zorg.
- Bij de Helpdesk Digitale Zorg kun je terecht voor hulp bij digitale zorg. Zij zijn op werkdagen bereikbaar op nummer 085 130 45 75.
- Bel de gratis Digihulplijn bij vragen over computer, laptop, telefoon of tablet. Zij zijn bereikbaar op nummer 0800 1508.
- De vereniging SeniorWeb biedt persoonlijke ondersteuning bij het gebruik van digitale middelen. Bijvoorbeeld met online computerlessen, cursussen in de buurt en een telefonische hulpdienst. Hiervoor is wel een lidmaatschap nodig.
- Of klik verder binnen deze website. Bijvoorbeeld voor meer informatie over apps, persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO's) of voor hulp bij digitale zorg.