Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt.
Nieuwsartikel
3 apps die jou helpen bij migraine en hoofdpijn
Wist je dat apps je kunnen helpen bij migraine? Bijvoorbeeld voor het bijhouden van een hoofdpijndagboek. Of om je pijnstillergebruik onder controle te houden. We zetten drie apps voor je op een rijtje.
Heb jij last van hoofdpijn? Misschien doordat je te veel pijnstillers slikt of te weinig slaapt? Hoofdpijn kan meerdere oorzaken hebben. Ernstige aanvallen van hoofdpijn noemen we migraine. Dit betekent dat je over een langere tijd vaak last hebt van aanvallen van hoofdpijn. Bij een aanval kun je vaak niet goed functioneren.
Apps en andere digitale middelen kunnen je helpen bij het omgaan met een aandoening of het leven met een aandoening makkelijker maken. Ontdek zelf welke app bij jou past.
Migraine Buddy
Migraine Buddy is een app die helpt met het bijhouden van je hoofdpijn. Je kunt snel en eenvoudig aangeven wanneer je een aanval van hoofdpijn hebt. De app maakt een overzicht van alle aanvallen van hoofdpijn die je hebt doorgegeven in de app. En de app helpt je bij het achterhalen van de oorzaak van jouw hoofdpijn. Zo krijg je meer inzicht in je hoofdpijn. Ook kun je met de hulp van de app beter communiceren met je arts. De app helpt je om patronen te herkennen: bijvoorbeeld door bij te houden hoe je slaap was op de dag dat je een hoofdpijnaanval kreeg.
Meer info en download de Migraine Buddy app
Natacha over de app Migraine Buddy:
‘Sinds mijn puberteit heb ik last van migraine. Toen ik 14 was, had ik nog ‘normale’ migraineaanvullen. Dat veranderde tijdens mijn eerste zwangerschap, toen was ik 32 jaar. Ik kreeg chronische migraine. De Migraine Buddy helpt mij. Via de dagboeken houd ik mijn behandelingen bij. Zo kan ik zien wat werkt en of het beter gaat.’
Gezondheidsmeter
Heb je hoofdpijn en ben je hiervoor in behandeling? Dan kunnen jouw zorgverleners je begeleiden via Gezondheidsmeter PGO / hoofdpijn. Je zorgverleners melden je aan. Je vindt er een hoofdpijndagboek met twee delen: diagnose (welk type hoofdpijn heb je precies) en een kort dagboek voor dagelijks gebruik. Dit overzicht is inzichtelijk voor jou en je zorgverleners.
Meer info en download de Gezondheidsmeter app
Detox
Detox helpt mensen met migraine om het gebruik van pijnstillers onder controle te brengen. De app vraagt dagelijks hoe je je voelt en of je je medicijnen hebt gebruikt. Zo krijg je een duidelijk inzicht in je pijn. Je kan werken met verschillende buddy's. En via een forum in de app kun je samen met anderen tips en ideeën uitwisselen. Om de app te kunnen gebruiken, krijg je via het Hoofdpijncentrum een QR-code mee. Met deze QR-code krijg je toegang tot de app.
Meer info en download de Detox app
Jouw ervaring telt
Heb je zelf ervaring met één van bovenstaande apps? Laat het ons weten via dzg@patientenfederatie.nl. We delen graag jouw verhaal via digitalezorggids.nl
Lees meer
- Hoe komen jullie aan de beste apps voor bepaalde aandoeningen?
- Vind meer apps die helpen bij anderen aandoeningen. Bijvoorbeeld: diabetes, astma of reuma
Digitalezorggids.nl
Digitalezorggids.nl is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland. Deze website biedt betrouwbare informatie over digitale zorg en biedt praktische tips. Op de digitalezorggids.nl vind je:
- Apps en andere digitale middelen per onderwerp op de pagina’s ‘apps en meer’ Mensen die deze apps gebruiken vertellen over hun eigen ervaringen.
- Persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s). Op de pagina 'Kies je PGO' kun je een PGO kiezen die bij jou past.
- Hulp bij digitale zorg. De pagina ‘hulp bij digitale zorg’ helpt je verder bij vragen als: ‘hoe check ik of een app veilig is?’ of ‘hoe maak ik een online afspraak met mijn huisarts?’.